Společnost Google přidala možnost časovače spánku do aplikace YouTube Music v roce 2023 ve snaze konkurovat službě Spotify a dalším hudebním přehrávačům, které tuto užitečnou funkci pro systém Android nabízejí již delší dobu.

Aplikace YouTube pro Android se podobným způsobem neřídila, přestože vznikla dříve a má větší spotřebitelskou základnu. Nedávná zpráva naznačuje, že by aplikace mohla tuto funkci konečně získat a uživatelé by se již nemuseli spoléhat na aplikace třetích stran, které by tuto možnost rozšířily.

Tento vývoj byl odhalen v APK Teardown aplikace YouTube pro Android beta verze 19.25.33 a zdůrazněn ve zprávě Android Authority ve spolupráci s AssembleDebug. Díky této funkci by uživatelé konečně mohli kontrolovat, jak dlouho se video přehrává, a nastavit čas automatického ukončení přehrávání videa. V odkazu se uvádí dialogové okno, Časovač můžete resetovat nebo kliknutím na tlačítko hotovo pokračovat ve sledování.

Uživatelé si mohou svobodně vybrat, zda chtějí pokračovat ve sledování nebo poslechu po delší dobu. Existuje také náznak, že časovač bude zobrazen jako oznámení, což by pro spotřebitele znamenalo velké pohodlí z hlediska bezproblémového procesu. Tato funkce má být zavedena v budoucí aktualizaci, ale nejsme si jisti, jak dlouho může trvat vývojový proces, protože aplikace YouTube Music si s přípravou této funkce na vydání také dala na čas.

Zpráva také zmiňuje možnost, že Google v budoucnu přidá k časovači spánku možnost „konec videa“. Tato možnost by umožnila zastavit přehrávání, když video dosáhne koncového bodu, podobně jako možnost „konec skladby“ u služby YouTube Music. Nebyla však nalezena žádná zmínka o tom, že by tato přidaná funkce byla součástí nové funkce v beta verzi.

Tato aktualizace funkce byla dlouho očekávaná, protože uživatelé se dříve museli spoléhat na obcházení a aplikace třetích stran, což celý proces ztěžovalo. Na druhou stranu uživatelé iPhonu mohou zvolit časovač pro celý systém tak, že vyberou, kdy časovač skončí> přestane přehrávat, a mohou mít vlastní verzi časovače spánku pro videa, která se přestanou přehrávat po uplynutí daného časového období.

Tato funkce je sice zatím ve vývoji, ale mohla by být velmi užitečným doplňkem pro uživatele, kteří dlouho doufali, že bude rozšířena i do aplikace YouTube.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno