Apple by se mohl zbavit verze 128GB úložiště pro nadcházející iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, přičemž nová prognóza konfigurace předpovídá, že integrovaná paměť bude upgradována na 256 GB.

Apple by se mohl zbavit verze 128GB úložiště pro nadcházející iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, přičemž nová prognóza konfigurace předpovídá, že integrovaná paměť bude upgradována na 256 GB.

Apple si údajně zachová stejné úložiště pro běžné modely iPhone 14, stejně jako pro řadu iPhone 13

Podle zprávy publikované TrendForce by iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max nyní mohly mít dvojnásobné úložiště ve srovnání se základními modely iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max. Nové informace tvrdí, že prémiové modely se budou prodávat také ve verzích 512 GB a 1 TB, i když jsme již dříve informovali, že  v září by mohla být spuštěna varianta úložiště s kapacitou 2 TB.

Vzhledem k tomu, že fotoaparáty smartphonů získávají „profesionální“ funkce, které zabírají spoustu místa, a podporu pro videa s ultra vysokým rozlišením, může být tato vnitřní paměť využita během okamžiku, a proto je potřeba vybavit iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro. Max s více NAND flash. O podpoře nahrávání videa v rozlišení 8K se již hovoří, že bude přítomna u všech čtyř modelů, takže nepřetržité pořizování záznamu ve výše uvedeném rozlišení a při vysokých snímkových frekvencích by mohlo rychle úložiště zaplnit.

Bohužel, iPhone 14 a iPhone 14 Max nedostanou stejné vybavení jako modely vyšší třídy, přičemž základní verze se dodávají se 128GB úložištěm a pomalejší, méně efektivní LPDD4X RAM. Na druhou stranu se říká, že jak iPhone 14 Pro, tak iPhone 14 Pro Max mají 6 GB LPDDR5 RAM . Kupodivu TrendForce zmiňuje, že oba modely „Pro“ budou mít ocelové tělo, zatímco několik zpráv tvrdí, že Apple letos přejde na slitinu titanu.

A16 Bionic zůstává exkluzivní pro iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, zatímco zbývající dva budou mít verzi A15 Bionic. Další exkluzivní hardwarovou volbou je 48MP hlavní fotoaparát, přičemž běžné modely iPhone 14 nabízejí 12MP jednotku. Nevýhodou všech těchto upgradů, které přicházejí pro řadu ‚Pro‘, je potenciální zvýšení ceny až o 15 procent, což z něj činí poměrně hodně drahý kus hardware.

Pak znovu, pokud chcete to nejlepší z nejlepších, musíte za to zaplatit. Vyberete si tedy 256GB model, nebo plánujete využít větší úložiště?

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno