Na konci roku se očekává, že manažeři Qualcommu vystoupí na výročním Snapdragon Summitu, aby představili čipy nové generace.

Jedním z nich bude Snapdragon 8 Gen 2 a krátce poté bychom měli vidět partnery Qualcommu, aby trochu poodhalili, která zařízení budou obsahovat nové SoC. Jedna z informací tvrdí, že Motorola bude jedním z těchto výrobců.

Motorola a Xiaomi mohou vést bitvu na časové ose o tom, který výrobce telefonů oznámí jako první svou vlajkovou loď se Snapdragon 8 Gen 2.

Plány Motoroly možná odhalila Digital Chat Station na Weibo, přičemž TechDroider zveřejnil tweet hovořící o stejné časové ose spuštění Snapdragonu 8 Gen 2. Krátce poté, GM Lenovo citoval DCS‘ Weibo příspěvek, což naznačuje, že můžeme vidět vlajkovou loď od společnosti krátce po oficiálním oznámení Qualcommu.

Zároveň se hovoří o tom, že by Xiaomi mohlo závodit o uvedení své vlastní vlajkové lodi Snapdragon 8 Gen 2, což je praktika, kterou čínský výrobce v minulosti dodržoval, s největší pravděpodobností si na své produkty upoutá pozornost. I když však obě společnosti oficiálně oznámily své vlajkové lodě pro rok 2023, záleží na tom, jak rychle se tyto smartphony dokážou dostat k veřejnosti. Qualcomm bude přirozeně chtít přesunout co nejvíce dodávek čipových sad a v tomto ohledu je Samsung jediným partnerem, který dokáže přesunout miliony zařízení za jediné čtvrtletí.

Díky nejnovější dohodě společností Samsung a Qualcomm, podle níž budou všechny modely Galaxy S23 dodávány se Snapdragonem 8 Gen 2, bude mít výrobce čipů v San Diegu jen malé problémy s dosažením vedoucího postavení v závodech o dodávky mobilních SoC. Vzhledem k celosvětovému dosahu Samsungu na trhu může Qualcomm zajistit další dodávky Snapdragonu 8 Gen 2 pro korejského giganta, takže i když Motorola a Xiaomi oznámí své vlajkové lodě dříve, mohou se dostat na trh mnohem později. Jen čas ukáže, který výrobce tento závod nakonec vyhraje.

Pokud se chcete dozvědět více o Snapdragonu 8 Gen 2, nezapomeňte se podívat na naše další informace o tomto novém čipu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno