Říká se, že Snapdragon 8 Gen 3 bude sériově vyráběn 3nm procesem, ale jedna nedávná zpráva tvrdí, že Qualcomm si není jistý svým rozhodnutím kvůli naléhavým okolnostem.

To může znamenat, že Apple může být jedinou společností, která letos dodá 3nm SoC a očekává se, že bude pojmenován A17 Bionic.

Vzhledem k tomu, že poptávka po prodeji chytrých telefonů klesá, musí Qualcomm i MediaTek přehodnotit své obchodní strategie pro zbytek roku 2023. Existovala možnost, že většinu objednávek Snapdragonu 8 Gen 3 dostane TSMC kvůli jeho výjimečným 80 procentům výnosnosti, ale podle DigiTimes by výrobce čipové sady v San Diegu mohl ve svém rozhodnutí ustoupit.

Kromě klesajících prodejů chytrých telefonů jsou náklady na 3nm wafery údajně 20 000 $. To může znamenat pouze to, že Qualcomm bude nucen prodávat své dodávky Snapdragon 8 Gen 3 partnerům smartphonů za vyšší cenu, čímž riskuje potenciálně milionové tržby, protože spotřebitelé se nemohou zatěžovat vysokými životními náklady a zároveň se bavit nákupy luxusních vlajkových lodí.

Samsung by také mohl poskytovat dodávky Snapdragonu 8 Gen 3 prostřednictvím svého 3nm GAA procesu, protože společnost Qualcomm se snažila přijmout strategii duálních zdrojů,  aby získala nejlepší ceny. Jakkoli může být toto obchodní rozhodnutí prozíravé, jedinou nevýhodou je současná míra výnosu společnosti Samsung pro její špičkový výrobní proces, která se údajně pohybuje na propastných 20 procentech.

Pokud Samsung nedokáže zlepšit své výnosy, Qualcomm nebude mít jinou možnost, než zůstat u TSMC u většiny objednávek Snapdragonu 8 Gen 3, což znamená malý nebo žádný cenový ústupek. Na základě tohoto rébusu může mít Apple letos výhodu se svým 3nm A17 Bionic a možná v roce 2023 ještě jednou zvýšit mezeru ve výkonu a energetické účinnosti. Doufejme, že Qualcomm i MediaTek najdou řešení, kde spotřebitelé získají přístup k hardwaru nové generace. a to za rozumnou cenu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno