Galaxy S23 Ultra je vyzbrojen vylepšeným Snapdragonem 8 Gen 2 s vyššími frekvencemi CPU a GPU, které umožňují vlajkové lodi Samsungu získat vyšší výkon v určitých benchmarcích. 

V 3DMark’s Wild Life Extreme je iPhone 14 Pro Max hravě poražen svým nejnovějším konkurentem, ale zajímavým aspektem benchmarku je, že v nízkém nastavení Snapdragon 8 Gen 2 končí hůře.

PhoneArena provedla řadu výkonnostních testů, aby zjistila, jak Galaxy S23 Ultra pokročil oproti svým konkurentům a jeho předchůdci, Galaxy S22 Ultra. Již dříve jsme informovali, že Snapdragon 8 Gen 2 běžící v nejnovější vlajkové lodi byl dvakrát rychlejší než Exynos 2200 pohánějící Galaxy S22 Ultra při provozu v 3DMark Wild Life Extreme. Ve stejném testu Galaxy S23 Ultra poráží iPhone 14 Pro Max v přednastavených vysokých nastaveních, a i když rozdíl není tak výrazný, top-end model Samsungu je na prvním místě.

V jednojádrovém a vícejádrovém testu Geekbench 5 však bude mít Snapdragon 8 Gen 3 v příštím roce co dohánět, protože iPhone 14 Pro Max A16 Bionic je lepší než Snapdragon 8 Gen 2. Co je na testu 3DMark Wild Life Extreme zvláštní je, že nízké přednastavení ukazuje, že Galaxy S23 Ultra je z nějakého důvodu pomalejší než iPhone 14 Pro Max.

PhoneArena nezmiňuje důvod tohoto rozdílu, ale je možné, že čipset má nějaké problémy se stabilitou, které by mohly být vyřešeny v budoucí aktualizaci softwaru. Pixel 7 Pro nemůže být ani součástí konverzace, protože prohrává s loňským Galaxy S22 Ultra. Tyto testy ukazují, že Snapdragon 8 Gen 2 přináší výrazné zlepšení výkonu GPU, ale výpočetní výkon stále zaostává za A16 Bionic.

Pro rok 2024 může Qualcomm opět zůstat u TSMC pro Snapdragon 8 Gen 3 a zároveň spolupracovat se Samsungem na výrobě vyšší verze příští vlajkové čipové sady. Tímto způsobem je pravděpodobné, že Galaxy S24 Ultra dohoní iPhone 15 Ultra, který bude uveden na trh koncem tohoto roku. Jakmile zjistíme, proč Galaxy S23 Ultra zaostává za iPhone 14 Pro Max v nízkých nastaveních testu Wild Life Extreme společnosti 3DMark, dáme vám vědět.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno