X90 Pro míří do Evropy, včetně naší země. Vivo u tohoto modelu klade důraz na chytrý fotoaparát.

Vivo X90 Pro, ohlášené pro čínský trh loni v listopadu, bude uvedeno na mezinárodní trh 22. února 2023.

X90 Pro je pozoruhodný tím, že je nejnovějším telefonem, který používá 1palcový 50megapixelový kamerový snímač Sony IMX989, a vivo chce zdůraznit možnosti fotografování za slabého osvětlení, které tak velký snímač umožňuje. Připojuje se k němu non-Pro X90 verze, které se dostává omezenějšího vydání mimo Čínu.

X90 Pro není zdaleka prvním smartphonem, který se dodává s 1palcovým snímačem, ani není prvním, který používá tento specifický komponent od Sony. Ale zatímco jsme viděli, že Xiaomi minulý rok oznámilo Xiaomi 12S Ultra a Xiaomi 13 Pro využívající senzor IMX989 od Sony, ani jeden z nich nebyl zatím uveden na mezinárodní trh. Díky tomu je toto uvedení vivo pro mezinárodní zákazníky významnější.

X90 Pro bude uveden na vybraných evropských trzích – včetně Velké Británie, Francie, Německa, Itálie, Španělska, Polska, České republiky, Rakouska, Rumunska, Chorvatska, Slovinska, Řecka a Srbska.

Bohužel nejsou žádné zmínky o případném mezinárodním uvedení X90 Pro Plus, nejvyššího modelu oznámeného minulý rok v Číně.

Jako vždy u fotografování chytrými telefony, je vždy velkým tématem použitý hardware, alespoň pokud jde o kvalitu fotografií. To je důvod, proč vivo dělá tak velký humbuk kolem X90 Pro, který je vybaven 1palcovým 50megapixelovým hlavním snímačem s ohniskovou vzdáleností 23 mm. Dále je tu také alší 50megapixelový snímač s delší ohniskovou vzdáleností ekvivalentní 50 mm pro portréty a 12megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát. Všechny tři jsou obsaženy ve velkém kruhovém ostrůvku na zadní straně telefonu.

Interně je X90 Pro poháněn procesorem MediaTek Dimensity 9200 s 12 GB RAM a 256 GB vnitřní paměti. Podporuje až 120W kabelové nabíjení a 50W bezdrátové nabíjení, přičemž Vivo tvrdí, že první může plně nabít baterii za méně než půl hodiny. Má 6,78palcový 1260p OLED displej a duální stereo reproduktory. Mezinárodně je k dispozici pouze v černé barvě s hodnocením IP68 pro odolnost proti prachu a vodě. Společnost vivo zatím neposkytla podrobnosti o tom, kolik let hlavních aktualizací Androidu a zabezpečení X90 Pro obdrží.

1 komentář

  1. Wow, to je opravdu skvělé, že X90 Pro bude k dispozici na mezinárodním trhu. To znamená, že fotografové ze všech zemí mohou využívat tyto neuvěřitelné funkce fotoaparátu. Budu se těšit na výsledky! Otázka: Jakou velikost má X90 Pro Plus?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno