Úniky jsou v dnešní době na denním pořádku a neexistuje firma, která by s nimi neměla do jisté míry problémy. Mnohdy jsou však úniky také součástí strategie řady společností. O tom do které kategorie patří ten následující nechám jen na vás.

Jak se zdá, tak nejnovější skládací zařízení společnosti Samsung nevyjdou dříve než koncem července a i přesto tu máme již nyní informace o rozměrech nadcházejícího Samsungu Galaxy Z Fold 5.

jak zdůrazňuje obecně důvěryhodný Ice Universe, téměř všechny rozměry jsou totožné s aktuální generací Z Fold 4. Pokud se tyto informace ukáží jako legitimní, potom bude Galaxy Z Fold 5 po rozložení pouze o 0,2 mm kratší, užší a tenčí než jeho předchůdce, a to s rozměry: 154,9 x 129,9 x 6,1 mm. 

Mezitím se očekává, že šířka ve složeném stavu zůstane zcela nezměněna s  67,1 mm, a v souladu s předchozími spekulacemi z různých zdrojů se předpokládá, že Z Fold 5 bude vážit 254 gramů, čímž sníží celkovou hmotnost o 9 gramů.

Ve srovnání s Pixel Fold se očekává, že Galaxy Z Fold 5 bude výrazně vyšší a užší (alespoň ve složeném stavu) a také mírně tlustší, v celkové hloubce 13,4 mm. Ale zdaleka nejdůležitější designovou změnou ve srovnání se Z Fold 4 by mohl být pant bez mezer, o kterém jsme v posledních měsících tolik slyšeli.

Jak jistě dobře víte, jinak krásný a propracovaný Galaxy Z Fold 4 se neskládá „dokonale“, takže mezi dvěma polovinami hlavního displeje zůstává neestetická škvíra, kterou Z Fold 5 téměř jistě odstraní.

Zdroj: Twitter

Inovace nebo renovace

I když se může zdát předčasné odpovědět na tuto otázku, je každým dnem jasnější a jasnější, že Galaxy Z Fold 5 bude vypadat hodně jako jeho předchůdce, jehož cílem je (další) vylepšení namísto zásadního přepracování, které upřímně řečeno nebylo potřeba.

V to, v co někteří z vás pravděpodobně doufali, byl velký upgrade fotoaparátu, který se pravděpodobně také nekoná a velikost baterie zůstane s největší pravděpodobností také stejná vzhledem k očekávanému snížení hmotnosti a hloubky.

Koneckonců také nedochází k žádným změnám velikosti obrazovky, což znamená, že se téměř jistě nezmění ani rozlišení obrazovky, zatímco se očekává, že výpočetní výkon bude mít obrovský upgrade a možná zastíní i Galaxy S23 Ultra a všechny ostatní.

Zmíněný design bez mezer by mohl umožnit Z Fold 5 přidat odolnost proti prachu a vodě a lepší dlouhodobou odolnost. Integrace pera S Pen stále s největší pravděpodobností zůstává zbožným přáním mnoha uživatelů.

Na přesná a hlavně oficiální data v podobě vydání, ceny a kompletních specifikací, si budeme muset ještě nějaký čas počkat. I tak vás o novinkách řady Galaxy Z Fold a Z Flip 5 budeme nadále informovat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno