Předchozí informace tvrdila, že nadcházející Snapdragon 8 Gen 2 bude používat konfiguraci CPU, která nebyla dříve vidět na žádném předchozím SoC Qualcomm, a z velké části to bylo správné.

Aktualizací těchto informací však je, že konfigurace 1 + 2 + 2 + 3  byla změněna na 1 + 4 + 3, kde se říká, že vlajková loď čipsetu používá čtyři vysoce výkonná zlatá jádra, aby získala náskok před konkurencí.

Místo kombinace dvou jader Cortex-A710 a dvou jader Cortex-A715 bude Snapdragon 8 Gen 2 podle Kuby Wojciechowski obsahovat čtyři jádra Cortex-A715. Aktualizovaná konfigurace bude následující:

  • Jedno jádro Cortex-X3
  • Čtyři jádra Cortex-A715
  • Tři jádra Cortex-A510

Wojciechowski věří, že Qualcomm přejde na tato čtyři „zlatá“ CPU jádra, aby získal pořádný výkonový náskok před konkurencí, kterou je prozatím nevydaný Dimensity 9200 od MediaTeku. Dimensity 9200 na nás zatím udělal dojem v únicích benchmarků, kde porazil Apple M1 a A16 Bionic v samostatném testu pouze pro GPU. Zdá se však, že od té doby, co Dimensity 9200 přijal starší konfiguraci CPU 1 + 3 + 4, může Snapdragon 8 Gen 2 získat vedení ve vícejádrových testech.

Na druhou stranu, čísla výkonu znamenají jen málo, pokud mají vliv na energetickou účinnost, a protože Snapdragon 8 Gen 2 se bude nacházet v zařízeních, která zákazníci nosí s sebou, místo aby je měli zapojeni celý den, bude zajímavé sledovat, jak se tato změna CPU projeví na životnosti baterie. Naštěstí se říká, že nadcházející SoC společnosti Qualcomm je vyroben na 4nm architektuře TSMC a podle dřívějších pověstí přinese 20procentní zvýšení výkonu oproti Snapdragonu 8 Plus Gen 1 při stejné účinnosti.

Vzhledem k tomu, že společnost Qualcomm oficiálně oznámila data svého výročního summitu Snapdragon Summit, nebude to dlouho trvat, než uvidíme, co pro nás společnost chystá. 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno