Zvěsti o nejnovější VR headsetu od Meta s kódovým označením Project Cambria se už nějakou dobu šíří a dnes během poslední Meta Connect Keynote byl Meta Quest Pro oficiálně oznámen. 

Meta Quest Pro je plnohodnotná VR souprava pro smíšenou realitu, poháněná čipem Snapdragon XR2+ a 12 GB RAM a nabízí 256 GB úložiště pro aplikace. To vše však něco stojí, protože Meta Quest Pro vás vyjde na 1 500 dolarů, tedy téměř čtyřikrát více než Meta Quest 2 se zaváděcí cenou 400 dolarů. Níže se můžete podívat na úplné odhalení Meta Quest Pro.

Potřebujete vědět více? Zde jsou technické specifikace Meta Quest Pro

  • Optika nové generace – Okamžitě si všimnete lepší vizuální čistoty. Snížili jsme optickou náročnost o více než 40 % ve srovnání s Quest 2 pomocí naší inovativní patentované technologie pancake čoček a optiky, která funguje tak, že složí světlo uvnitř optického modulu. Pokročilá technologie VR LCD displeje, která poskytuje o 37 % větší počet pixelů na palec. A 1,3x větší barevný gamut, který poskytuje živější barvy a poskytuje poutavější zážitek z VR.
  • Vysoce výkonný hardware – Se skvěle aktualizovaným hardwarem – 10 pokročilých VR/MR senzorů, prostorový zvuk, 256 GB úložiště, 12 GB RAM a procesor Snapdragon XR2+, který poskytuje o 50 procent více energie pro lepší výkon.
  • Premium Comfort – Vyvážená ergonomie světové třídy se snoubí s elegantním designem a vytváří pohodlnější soupravu.
  • Transformativní smíšená realita – Plnobarevná smíšená realita s rozlišením 4x vyšším ve srovnání s Quest 2 vám umožní pracovat, tvořit a spolupracovat ve virtuálním světě a přitom zůstat přítomni ve fyzickém světě.
  • Přirozený výraz – Sledování výrazu v reálném čase umožňuje vašemu avatarovi napodobit výraz vašeho obličeje. Úsměvy, zvedání obočí, mrkání a tak dále.
  • Ovladače Meta Quest Touch Pro – obsahuje 3 kamery a mobilní procesor Snapdragon 662 na ovladač pro 360stupňový rozsah pohybu ve vašem virtuálním prostoru. Hmatová zpětná vazba TruTouch a přesnost sevření vytvářejí intuitivnější pocit z VR.
  • Zpětná kompatibilita – stále máte přístup ke katalogu aplikací Meta Quest 2, abyste si mohli užívat všechny své oblíbené hry, zábavné aplikace a další.
  • Snadné provádění více úloh – Otevřete více obrazovek s měnitelnou velikostí, pracujte na nových nápadech, streamujte své zdroje nebo zprávy s přáteli. S touto novou superschopností nebyl multitasking nikdy jednodušší.
  • Dodává se s nabíjecím dokem – Doplňkový nabíjecí dok s rychlým napájecím adaptérem USB-C udrží vaše VR a ovladače nabité.
  • Flexibilní úrovně ponoření – přizpůsobený rozsah IPD: 55 – 75 mm, s plynulým nastavením IPD pro lepší zrakovou čistotu a menší únavu očí. 

Zdá se, že jde o působivou novou možnost VR (lepší bude, vzhledem k cenovce). Meta Quest Pro si můžete předobjednat přímo zde.

Meta Quest Pro se začne dodávat 25. října.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno